به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایش دو روزه (22 و 23 مهر ماه) که با حضور سید محمد خاتمی رئیس موسسه بین المللی گفتگوهای فرهنگها و تمدنها و رئیس جمهور سابق ایران، کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل، نخست وزیر کشورهای ایتالیا، نروژ، فرانسه، سودان، بوسنی و سریلانکا و نیز روسای جمهور سابق سوئیس، پرتغال، ایرلند در تهران برگزار شد شرکتکنندگان بر لزوم همکاری رهبران دینی و مذهبی با اتکای به ارزشهای اخلاقی برای حل بحرانهای جهانی تأکید کردند.
شرکتکنندگان این همایش همچنین دوازده راهکار عملی جهت پیگیری و پیشبرد اهداف و برنامههای مطرح در کنفرانس پیشنهاد کردند.
از جمله این پیشنهادها تشکیل یک کارگروه کاری متشکل از رهبران سیاسی و مذهبی جهت مذاکره و ارایه راهحلهایی برای رفع درگیری و افزایش تفاهم میان ملل با همکاری رهبران و تصمیم سازان فعلی است.
انتشار پیام گفتگو و همزیستی از طریق رسانههای عمومی و استفاده از تمام امکانات موجود برای بسط و گسترش در این بیانیه مورد تأکید قرار گرفته است.
در این همایش همچنین بر لزوم عدالت اجتماعی از طریق الگوهای توسعه انسانمحور،اصلاح ترکیب شورای امنیت ملی سازمان ملل متحد که نمونهای از بیعدالتی تلقی گردید تأکید شد، نیز لزوم توجه به ریشه های تروریسم من جمله تحقیر ناشی از فقدان عدالت، اشغال ، تبعیض و برخورد اهانت آمیز با ملت ها مورد تاکید واقع شد و رواج فرهنگ گفتگو و صلح بر مبنای احترام متقابل و پذیرش تنوع فرهنگی و مذهبی از جمله راههای مبارزه ریشه ای با تروریسم برشمرده شد.
همچنین شرکتکنندگان در این همایش عدالت و برابری و سایر اصول اخلاقی را که توسط تمامی ادیان و فرهنگ ها مورد احترام است به عنوان کلید تعامل مبتنی بر صلح میان افراد ، گروهها و ملتها شناختند.
نظر شما